Specialiștii automatizărilor

Prelungirea duratei de viață a ușilor și a automatizărilor

Serviciile de mentenanță efectuate în mod corespunzător și responsabil, asigură o durată mai mare de viață sistemelor de acces, indiferent de forma acestora, fie că e vorba de uși rotative, sistemelor de parcare sau uși automate culisante. Acțiuni simple, dar eficiente, precum controlul sau verificarea tehnică ajustează considerabil performanțele și durata de viață a automatizărilor.

Funcționare optimă

În funcție de tipul automatizării si a ușii, gradul de utilizare diferă de la produs la produs. În cazul clădirilor unde ușile se află într-un regim alert, cu un flux ridicat de utilizări, atenția se îndreaptă către piesele mobile de feronerie dispuse efectelor gripării sau a deformărilor survenite prin lovire, fapt ce duce la o utilizare deficitară a sistemelor de automatizări. Pentru a evita acest lucru și pentru a putea beneficia de cel mai eficient grad de funcționalitate se recomandă o verificare periodică, de întreținere, verificare ce trebuie realizată în mod profesionist de către o echipă bine instruită gata de orice intervenție.

Siguranță în exploatare

În cazul ușilor industriale ale căror dimensiuni intră într-o sferă specială (min. 200 kg), nivelul de uzură crește în mod rapid. Pentru a evita unele situații precum blocarea accesului și implicit o limitarea a desfășurării activității, a apărut necesitatea unei verificare periodice atât a întregului sistem de acces cât și a elementelor componente, în mod individual. Aceste verificări vizează atât funcționalitatea electrică cât și mecanică a elementelor de siguranță aflate în exploatare cât și a altor elemente de feronerie, prinderi și nu în ultimul rând zona de garnituri a căror curățare permanentă facilitează o prelungire a duratei de viață a ușii.

Design

Pentru a putea menține o imagine proaspătă și noua a ușilor și implicit a spațiilor care beneficiază de utilitatea lor, verificările periodice reprezintă o necesitate. Prin intermediul acestor întrețineri sunt vizate revizii și înlocuiri a diferitelor elemente componente din cadrul sistemelor de acces, asigurându-se astfel strălucirea de care au nevoie pentru a prezenta un aspect vizual cât mai plăcut.

Nivel scăzut al zgomotului

Trecerea timpului și lipsa mentenanței ușilor automate, cumulate cu nivelul de utilizare a sistemului, pot genera o creștere a nivelului de zgomot produs de automatizare.